lunes, 1 de diciembre de 2014

PENSANT EN LA CADENA D'ABRAÇADES

''Fa més de 2 mesos que no prenc llet per esmorzar''- són paraules de Francisco Javier Carrión (39) que viu amb la seva dona i els seus dos fills. Aquest assegura que fa molt de temps que no té disponibilitat ni recursos per poder veure una taça de llet per esmorzar i que l'última vegada que va menjar peix va ser gràcies a que un amic el va convidar a pescar.

Segons l'Institut d'Estadística de Catalunya el risc de pobresa afecta a Catalunya en un 19'8% de la població a 2013. Després d'aquestes dades tant significatives s'està lluitant contra la pobresa.
''El país es troba en una bretxa molt gran i cada vegada més allunyada entre rics i pobres''.

Francisco i la seva familia sobreviuen gràcies a serveis d'entitat com poden ser la Creu Roja. Individus que viuen gràcies a aquestes entitats estan dessolats.
''Tinc por de que arribi la hora d'anar a dormir i que no pugui deixar de pensar en com puc afrontar el dia a dia''-són afirmacions de persones que estan sotmeses a la pobresa

En el cas de Francisco,la seva vida anterior, quan tenia treball era una vida normal. Es guanyava la vida treballant en el sector de la metal·lúrgia amb un salari d'aproximadament 1.000-1.500€ mensuals. Ja en la actualitat, només ingressen 200€ que aporta la seva dona a casa gracies al seu mini-treball de dos hores a una estètica local.
Francisco i la seva dona tenen dos fills que alimentar i la Generalitat només li ha prestat a aquesta família la meitat de la beca del menjador escolar. Francisco assegura que la seva alimentació i també la de la seva dona es a base de pasta i verdures plantes per amics o familiars.
La família de Francisco està en procés de desnonaments des de fa 3 anys, ja que no poden pagar la seva hipoteca. Per a aquesta família, els hiverns són el doble de freds, ja que no disposen de diners per poder establir la calefacció. S'escalfen a base de mantes i l'ús mínim de l'estufa.
Aquesta manca de diners va portar a Francisco a acudir al seu veí a les 4 de la matinada degut que la seva filla tenia episodis de bronquitis aguda i no tenien diners per a poder comprar els medicaments necessàris.
Foto

1 comentario:

  1. Vist.
    El resum és massa llarg i, en canvi, no hi poses cap reflexió personal.

    ResponderEliminar