lunes, 1 de diciembre de 2014

PREPARANT LA XERRADA DE LA VIOLETA

La Violeta Guinart és una jove exalumna de l'Ins Sa Palomera de Blanes. Té el títol d'Educadora Social per a la UdG. També és doula i, sobretot, mare. Mare de tres fills de 7, 5 i 2 anys. Vindrà el dimecres 17 de desembre a fer-nos una xerrada sobre l'Educació viva que vol donar als seus fills. (niudenews)

Sí volem saber més sobre la Violeta Guinart, hem d'investigar sobre la seva professió, el doulatge. Podem dir que la ''doula'' és una ajudant sense titulació que es caracteritza pel recolzament físic i emocional a les dones durant l'embaràs, el part i el postpart.
La figura de la ''doula'' és poc coneguda en països de llengua hispànica,però cada vegada aquesta professió s'acosta més a les futures mares. Un cas particular és el fet que com que aquesta professió encara no és molt coneguda en aquests països, no està permesa la entrada de les doules a la sala de parts i, per tant, no pot exercir la seva professió.
Actualment per a poder ser doula, una mare pot assistir a seminaris i centres d'inseminació per a preparar la seva capacitació per a aquesta professió tan concreta, curiosa i poc coneguda.

FUNCIONS D'UNA DOULA:
- Ajuden a les mares per a que l'embaràs, part i postpart siguin experiències plenes i alegres.
- Cuiden de les mares perquè puguin donar a llum sense cap mena de por.
- Expliquen com alletar i descansar amb el seu futur nadó.
- Les acompanyen per a que la crisis vital que es propaga en temps d'embaràs no sigui depriment.
- La doula ajuda a les mares a obtenir informació disponible i donar ajuda pràctica.

Per altre banda, parlaré sobre l'educació viva  que és caracteritzada pel sosteniment de les necessitats bàsiques i essencials dels nens a la seva infància. Des de sempre, s'han tingut uns models d'educació establerts,pero al llarg de la història hi han hagut certes revolucions pedagógiques que han intentat cambiar el funcionament de la educacio i sostenir el que de veritat necessiten els infants sense oblidar-se de l'ensenyament de tota la vida.

INACABAT


1 comentario: