lunes, 10 de noviembre de 2014

TREBALLAR O SER MARE: EL GRAN DILEMA DE LES DONES JOVES

Treballar i ser mare a la mateixa vegada pot arribar a ser una tasca difícil, ja que els fills requereixen un temps especial i si estàs treballant potser no li podràs prestar aquest temps tant necessari.

Es per això que, Facebook i Apple, dues de les empreses tecnològiques més importants del món, ofereixen la congelació d'òvuls a les seves treballadores. L'objectiu és atraure i mantenir el talent femení a Silicon Valley durant el seu període mes fèrtil, que normalment coincideix amb el període de temps més productiu de les seves carreres.
El cicle d'estimulació per a la presa de mostres d'òvuls pot arribar a tenir un cost d'uns 7.900€ als que s'han de sumar 390€ per al manteniment dels ovaris al any. Tot això són incentius que ofereixen aquestes dues empreses per a poder endarrerir la maternitat de les dones de la seva empresa.
Aquest fet, té molts punts positius, ja que a moltes dones se'ls pot despertar el desig de la maternitat als 40 anys, i gràcies a la seva congelació d'òvuls prèvia feta en algun moment de la seva vida i costejada per alguna d'aquestes dues empreses pot complir el desig de ser mare.

Tant Apple com Facebook, veuen aquest retràs de la maternitat com un avenç empresarial, ja que ho consideren una gran avantatge per a totes les dones que treballin en les seves empreses, encara que existeix una altre part de la població que pot creure que tot això té la seva part negativa. I és que, potser aquestes dues empreses el que estan fent és impedir la maternitat de qualsevol dona en el moment de maxima productivitat per poder garantir la maximització dels beneficis en la seva empresa.

Des del meu punt de vista, veig que tots aquests incentius per a la congelació d'òvuls té dues cares, una positiva i una negativa.
La part positiva, recau en els empresaris, ja que gràcies a l'endarreriment de la maternitat de les dones de les seves empreses poden maximitzar la seva productivitat i per tant, els beneficis que pugui aconseguir l'empresa.
Per altre banda, la part negativa de tot aquest tema, crec que recau en totes aquelles dones que tinguin el desig de ser mare a la mateixa edat de la seva maxima productivitat, Potser algunes mares poden compaginar el fet de ser mare amb el seu treball.

Sigui com sigui, la congelació d'òvuls pot ser una aventatge per alguns, i una no ventatge per altres.

1 comentario: