lunes, 17 de noviembre de 2014

TIROTEIG AL PARLAMENT D'OTTAWA (CANADÀ)


EL PAÍS (23Oct - 2014)
Un individu ataca el Parlament d'Ottawa i provoca el pànic a una de les ciutats més conegudes del Canadà.
Michael Zehab Bibeau, ciutadà canadenc d'una 32 anys que tot just s'acabava de convertir a l'islam, fou l'autor dels trets al Parlament. L'acció va acabar amb un militar mort i el centre de la ciutat col·lapsat de policies que finalment van acabar amb Michael (autor dels trets i la mort d'un militar).

Les autoritats persegueixen pistes de possibles còmplices ja que es tracta dels segon atac de la setmana en aquest païs.
El diluns, un jove yihadista (extremista de l'islam disposat a morir per la seva religió) matava un altre soldat i deixava a un company ferit després d'atropellar-los.

És important aclarir que el fets del primer tiroteig al Parlament van acabar allà degut que MIchael Zehab va protagonitzar la mort d'un altre ciutadà de 24 anys al carrer i, posteriorment va haver de refugiar-se dins el Parlament.

L'atac del dilluns que va protagonitzar un jove yihadista amb la mort d'un altre soldat i l'atropellament d'un company té senyals terroristes i està sota investigació pels possibles llaços amb el yihadisme.

Tot aquest altercat protagonitzat per aquests dos homes coincidia amb la partida de 6 avions de combat del Canadà per anar a KUWAIT per participar als bombardeigs de la coalició internacional contra l'estat islàmic (EI) a Irak.

I potser, una de les coses més importants sobre aquestes dues noticies és el fet que s'està investigant la possible relació dels dos homes que van protagonitzar els trets amb l'atac dels avions del Canadà contra l'Estat Islàmic.És a dir, que hi han possibilitats que aquests dos homes que van dur a terme varies morts i cert pànic a la ciutat siguin conseqüència de l'atac dels 6 avions del Canadà contra l'estat islàmic (EI)


Imatges de la porta del Parlament
Situació a l'exterior amb el soldat mort i l'excés de policia

1 comentario: