lunes, 9 de marzo de 2015

LA MILITAR QUE VA PARTIR ABUSOS SEXUALS PARLA A 'SALVADOS'



Zaida Cantera és una capitana de l'Exèrcit de Terra que va ser víctima d'abusos sexuals per part del seu oficial superior entre els anys 2008 i 2009.

Convençuda de poder empresonar o si més no, allunyar-se de l'home que la va violar , va decidir denunciar-lo. Després d'haver analitzat el cas, un tribunal militar va acabar per donar-li la raó i l'any 2012 va ser l'any en que el seu assetjador va ser condemnat per abusos sexuals.

Malgrat que el tribunal va donar-li la raó i el seu assetjador va ser condemnat, ella va patir les conseqüències d'haver denunciat el cas ja que la seva noticia s'ha fet vox populi i aquesta no era la seva intenció en el moment de posar la denuncia.

Jordi Évole conversa amb l'exmilitar Zaida Cantera en el 'Salvados' que s'emet aquesta nit.Ara, després de quasi 7 anys ha decidit ser entrevistada per Jordi Évole al programa 'Savados' de la Sexta i fer eco de la seva noticia i dels abusos que va patir. La seva intenció al ser entrevistada és explicar una mica per sobre el funcionament de les forces armades i el sofriment al que estan sotmesos els militars ja que ella mateixa assegura que la població no té ni un mínim de coneixença del que passa dins l'Exèrcit.

Així doncs, Jordi Évole serà el periodista que farà publica la entrevista a la capitana i ens explicarà detalladament el patiment de Zaida dins les forces armades.


Aquesta noticia la he triat pel sol fet que fins i tot dins les forces armades existeixen casos de violència de génere. En plé s.XXI i amb tot el treball que esta fen la societat per a poder establir uns paràmetres de total igualtat entre homes i dones i encara avui s'han de viure episodis de violència, fins i tot en un àmbit tan reconegut com és l'Exèrcit.La veritat és que s'ha de conèixer la noticia en la seva totalitat per a poder jutjar el comportament d'alguns dels protagonistes de la noticia però sigui quin sigui el motiu de l'altercat em sembla totalment denigrant el sol fet d'abusar de les dones, ja sigui sexualment o d'una altre manera.

1 comentario:

  1. Vist.
    Per corregir: (últim paràgraf) notícia (esdrúixola), està fent (accent i gerundi), "altercat" NO, altrA manerA

    ResponderEliminar