jueves, 19 de marzo de 2015

JIHADISME A CASA (TEMA PER NEWS VIDRERES)

Els patentats de París van commoure tota la població mundial després de fer-se publiques les morts dels membres de Charlie Hebdo i després d'aquella terrorífica noticia alguns països han augmentat la seguretat. Un dels principals països que està en alerta de jihadisme des dels patentats de França i el Canadà és Espanya, que per causes históriques i de territori es considera un dels principals objectius del jihadisme.

El fet que el jihadisme és present a Espanya, concretament a Catalunya es fa públic degut a operacions policials en les que intervenen a membres de la jihad a diferents pobles de Catalunya. Així doncs, podríem dir amb total certesa que la nostra comunitat autònoma és l'epicentre del jihadisme a Espanya. Vuit detinguts han sigut atrapats a Malgrat, Figueres, Terrassa i Hospitalet de Llobregat.

A més, arreu d'Espanya hi han barris marginals amb abundància de musulmans que es consideren perillosos per a la creació de nous membres del jihadisme. Un dels barris més investigats per la policia i famós per la seva aparició en un sèrie televisiva anomenada ''el Principe'' rep el nom de la mateixa sèrie televisada a Telecinco.

Altres casos importants de jihadisme a la nostra comunitat autònoma ha remarcar és el fet de l'existència de joves jihadistes a pobles com Sant Feliu de Guixols i Rubí que estan sent investigats per la policia ja que la mare d'un d'ells també esta involucrada amb la jihad.

2 comentarios:

  1. Cal que passis l'escrit pel corrector ortogràfic...
    Un error que ja et vaig comentar: gihadisme.
    Cal que repassis l'accentuació: públiques, notícia...

    Falta informació (a quina ciutat hi ha barris marginals...).
    A més, si vols publicar-la, crec que et cal cercar alguna opinió contrastada sobre les polítiques de cohesió social del nostre model educatiu. També podries indicar la proximitat geogràfica de Sant Feliu i Malgrat del nostre poble...

    ResponderEliminar
  2. Hola, et falten les característiques dels dialectes balear i nord-occidental, per poder-les reconèixer en la novel·la Aigua bruta...
    I un altre tema/ article per al diari Niudenews...

    ResponderEliminar