martes, 24 de febrero de 2015

TRES CONVIDADES

El passat divendres dia 20 de Febrer vam rebre la visita de la Meritxell Solé, una ex-alumne de l'institut de Vidreres. La Meritxell va fer el batxillerat social ja que volia encarar els seus estudis universitàris al periodisme, encara que finalment va acabar realitzant un grau en traducció.
La nostra convidada va anar a la UaB (Universitat Autònoma de Barcelona) on va començar el seu grau en tradducció. A més, té coneixements en llengua Anglesa i Japonesa.

Per acabar la seva carrera va fer un Erasmus a Irlanda, on hi va estudiar durant 6 mesos.Un cop finalitzada la carrera assegura que es trobava perduda i sense treball, aixií que va decidir agafar-se un any de descans als Estats Units per a perfeccionar la llengua.

La Meritxell ens va comentar que no li va agradar la seva carrera de traducció, així que va decidir cursar un màster en ADE (Administracíó i direcció d'empreses). Un cop va tenir el màster va treballar al departament productiu de Mango.

Més tard va tornar a prendre els seus estudis per a cursar el que seria el seu segon màster de Turisme a l'escola Global Business School (tot en anglès). Dins de l'estada al màster realitza unes pràctiques a Costa Rica que li resulten satisfactòries i decideix quedar-s'hi. Finalment acaba el seu master i tornarà a Costa Rica per seguir en el seu treball.

De totes les coses positives que la Meritxell ens va transmetre, podríem quedar-nos amb el fet que ens va incitar a buscar estudis a l'estranger o buscar la carrera que més ens agradi, no la que els del nostre voltant volen que fem.És a dir,la Meritxell ens va avisar que al nostre país les coses estan bastant malament i que si realment no trobem el que nosaltres volem aquí no tinguem por de mirar de treballar al estranger.




Sara Osuna i Clàudia Stoka

El passat dilluns dia 23 de Febrer ens van visitar dues ex-alumnes de l'institut de Vidreres. En aquesta xerrada ens van advertir de la constància que requereix el batxillerat, especialment a segon i la importància de treure bones notes al batxillerat si volem entrar a una carrera universitària amb la nota de tall alta.

A més, ens van explicar en general el funcionament de les seves universitats (Sara a la UdG i Clàudia a la UPF). Ens van avisar que la universitat no és com a les peli cules, no és només sortir de festa i temps lliure, sinó que la universitat és complexa i auto-didàctica ja que no tens ningun professor ni company que et digui el que has de fer. Aleshores ens van dir que és molt important fer bones amistats dins la carrera ja que a la hora de fer pràctiques o treballs en grup és important amb la gent que t'ajuntes.

Cadascuna per separat ens van explicar una mica per sobre les seves carreres, i la veritat és que eren molt semblants. Només tenien una diferència, i és que la carrera de la Clàudia és en anglès. La carrera que totes dues estan cursant és ADE(Administració i direcció d'empreses), però podríem dir que la carrera de la Clàudia té un grau més de dificultat pel sol fet que és tota en anglès. A més la Clàudia ha deixat de viure a casa amb la família per viure en una residència de Barcelona, aixó pot comportar una sèrie de responsabilitats que en qualsevol cas poden perjudicar una mica els seus estudis.

En general, les coses positives que ens van transmetre és el fet de la constància i el sacrifici del batxillerat i les carreres universitàries. Van remarcar molt que és important estudiar i preparar les proves amb un marge ampli per a poder aprovar amb bones notes.

1 comentario:

  1. Molt bé.
    A corregir: tens errors de picatge (doble ii, nn...). I pel·li cutre???

    ResponderEliminar