lunes, 2 de febrero de 2015

SÍMBOLS RODOREDIANS


CLOTETS DE LES GALTES


Diccionari: Clot petit, com ara el de la galta, el del mentó, etc.
Fragment:
Explicació: Tal i com vam comentar a classe, el fet que l'Eusebi o qualsevol altre home li poses la punta dels dits als clotets de les galtes feia referència a un símbol sexual. És a dir, simbolitzava que hi havia atracció sexual.

NEULA
Cap.XXVIII
Diccionari: Full prim de pasta feta amb farina, sucre i una essència, enrotllat en forma de canó.
Fragment: ''Va estar una estona buscant i després em va donar una neula. Me la vaig menjar molt a poc a poc per la vergonya dels garranyecs,perquè només menjava neula jo.''
Explicació: Segons vam analitzar a classe, el fet que el senyor vell li donés una neula després de sopar a la Cecilia feia referència a un símbol sexual, ja que la forma de la neula podria fer referència a un penis.

DIT DINS UN RÍNXOL
Cap.XXV












Diccionari: Floc de cabells corbats en espiral
Fragment: ''Em va ficar un dit a dintre d'un rínxol i va dir que s'havia quedat caçat amb ganxo i amb trampa''
Explicació: Aquest també representa un símbol sexual, ja que el moviment de posar el dit a dins d'alguna cosa representa un símbol sexual per a la Cecília i pels lectors.

PLÀTAN

Diccionari: Fruit comestible en baia del bananer, ric en glúcids.
Fragment: ''Marc ens va preguntar si sabíem menjar plàtans a rodanxes...El senyor de Tarragona li va dir que era un jove molt passat de moda perquè els plàtans s'havien de menjar tal com ho feien els micos de palmera''.
Explicació: Després de ser comentat a classe, sabem que aquest també és un símbol sexual, degut que té la meteixa interpretació que les neules.



TIL·LA

TIL-LA

Diccionari: Infusió que es prepara amb flors vegetals, flor de til·la.
Fragment: ''I quan m'endormiscava entrava la senyora Magdalena i em feia til·la perquè sués''.
Explicació: Simbolitza la serenitat que retornava al cos de la Cecília després que la Magdalena li fés una til·la quan la Cecília Ce estava malalta.

2 comentarios: