viernes, 17 de octubre de 2014

REVOLUCIÓ EDUCATIVA : KEN ROBINSON

Si recordem el discurs que vam veure a classe sobre Ken Robinson podem recordar que parla sobre tot el que està relacionat amb l'educació i els métodes que utilitzem nosaltres per estudiar.

Segons ell, s'estàn canviant els sistemes educatius però tot i així no és suficient. ''No és evolució, és revolució''- són les paraules que expressa Ken Robinson en el seu discurs fen referència a que s'ha d'innovar en els métodes educatius.

El sistema perfecte per Robinson no sería explicar una definició per a que tothom la tingués a la seva llibreta per després estudiar-la a casa tal i com la va redactar el professor o professora, sinó que es tracta d'escoltar les paraules del professor i després crear la teva pròpia definició a partir del que tu mateix has entés. És així doncs, com Ken Robinson entén la educació com un bon métode d'aprenentatge.

A part, va parlar de coses molt curioses, com les motivacions per ser una cosa en concret a la vida (bomber, professor, metge...). 

Va puntualitzar molt un cas molt especial: (EXEMPLE DEL BOMBER)
Hi havía un noi que desde petit tenía la il·lusió de ser bomber, però la seva professora sempre li deia que aquella no era una professió decent per una persona amb el seu potencial acadèmic.
Malgrat aixó, ell mai va perdre la il·lusió de ser bomber, fins que un dia ho va aconseguir.

Anys més tard, van rebre una alerta de perill a la central de bombers, ell va anar al lloc dels fets amb la casualitat que la persona que estava en perill de vida o mort era la professora que desde petit li va dir que ser bomber no era una professió decent.
Després d'hores de rescat, el noi va conseguir salvar la vida de la que era la seva professora.
Segons diu Ken Robinson, l'opinió de la professora va canviar respecte a la professió de bomber després que aquell que era el seu alumne li salvés la vida. 

2 comentarios: